fbpx
WELLNESS

5 טיפים שכל מי שעובד מהבית חייב להכיר

יוני 27, 2019

כבר כמעט שנה שאני עובדת מהבית,
מאז שסיימתי את התואר בקיץ הקודם מצאתי את עצמי בכמה וכמה פרויקטים שונים, קופצת מאחד לשני ומג’נגלת בין כולם. בתור מעצבת ובלוגרית העבודה היא מאוד דינמית וכמעט תמיד היא מול המחשב בבית.

בהתחלה, אני מודה שזה היה לא פשוט.
קודם כל המשמעת העצמית של ‘לשבת על התחת’ (סלחו לי על הצרפתית שלי) ופשוט לעבוד ולא להיגרר למטלות הבית, אפילו אם הכלים מהכיור ממש מבקשים יחס או שאני נזכרת שצריך לעשות כביסה לבנה. הדרך הייתה לא קלה בכלל, אפילו אפשר להגיד שלמדתי בדרך הקשה.
מצאתי את עצמי במשך שבועות מציבה לעצמי דד-ליינים ויעדים לשבוע הקרוב אבל איכשהו הדברים שלהם אין לקוח בצד השני (במיוחד הבלוג – אם זה הכתיבה עצמה או הקידום שלו) נדחקו לסוף הטור ולא הספקתי להגיע אליהם.

הבנתי שכדי שאוכל להצליח לעבוד מהבית ולהספיק את כל מה שאני רוצה לקדם בכל יום ושזה באמת יבוצע, אני חייבת לבנות סיסטם ולעמוד בו. המערכת הזו כוללת גם את כל המסביב- סביבת העבודה והתמודדות עם הסחות הדעת (שבנינו, אם עובדים במשרד, הן לא קיימות או קיימות במינון נמוך בהרבה).

אחרי שבניתי את השיטה שמתאימה לי, חשבתי לעצמי: למה, בעצם, לא לשתף אותה אתכם ולעזור לעוד אנשים שנמצאים שאותה סיטואציה כמוני?!

אז השיטה שלי מורכבת מ-5 טיפים עיקריים,
נסו לפעול על פיהם ותשפטו לבד(:

1. שבו בנוחות –
במשך הרבה זמן ובגלל שאני גרה בדירת 2 חדרים שאין בה מקום לחדר / פינת עבודה מסודרת, התרגלתי לעבוד כשאני יושבת על הספה בסלון והלפטופ מונח לי על הירכיים. מעבר לזה שזה ממש לא בריא והקרינה של המחשב יכולה לפגוע ולעשות נזק בלתי הפיך, זה גם מאוד לא נוח לאורך זמן.

הראש מכופף ואין תמיכה טובה בגב.
חוסר נוחות היא אחת הסיבות העיקריות לחוסר יעילות בעבודה. אם תשבו בנוחות מול עמדת עבודה ארגונומית (המותאמת לגופכם) אני יכולה להבטיח שתספיקו פי 2 מהמשימות שלכם ובפחות זמן.
בנוסף לעניין היעילות יש את העניין הבריאותי, ישיבה ממושכת מול המחשב ובמצב כפוף / חוסר תמיכה ממושך בגב יכול להביא לכאבי גב חמורים ואף להגיע למצב של נזק בלתי הפיך.

2. הפסקות –
כשאתם עובדים במשרד אתם לא כל היום 8-9 שעות ברצף יושבים ליד השולחן / מול המחשב ללא הפסקות, נכון? אז אין שום סיבה שתעשו זאת כשאתם עובדים מהבית.
הגוף והמוח במיוחד צריכים הפסקות ריענון. אחת לשעתיים – שלוש קומו ותעשו סיבוב של כמה דקות (בבית או בחוץ), המתחו, תאכלו משהו קטן ותחזרו לעבוד.

3. ארגון סביבת העבודה –
הסביבה היא אחד הדברים המרכזיים שיכריעו אם נצליח לעבוד בנועם וביעילות.
אם אתם כמוני ואין לכם חדר עבודה (או חדר ספייר בבית), צרו לעצמכם פינה קטנה ונחמדה שבה תוכלו לשבת בנוחות ולעבוד. שימו לב לגובה השולחן והכסא, הנוחות שלו ולא פחות חשוב לאווירה.
כשאנחנו עובדים שמקום שנעים לנו בו, נוכל להיות הרבה יותר פרודוקטיביים.
סדרו את פינת העבודה שלכם עם האביזרים שעושים לכם כיף – חפצים, צבעים, טפטים, כלי כתיבה, דברים שנותנים לכם השראה, תמונות, פרחים או כל דבר אחר שיגרום לכם לאהוב את פינת העבודה שלכם ולרצות לשבת בה כמה שעות טובות בכל יום. אין לכם מושג כמה זה משפיע עלינו להרגיש טוב ונעים במקום מסוים (אפילו שזה בבית שלנו, חשוב ליצור את הפינה הזאת במיוחד שבילנו).

4. בניית לו”ז – הטיפ החשוב ביותר!
אני בנאדם שאוהב לדעת מה התכניות שלו לזמן הקרוב, מרגיע אותי להוריד את כל המשימות שלי לכתב. ככה אני יכולה לתת למוח שלי לנוח ולהירגע בזמנים שבהם אני לא עובדת, אם זה בסוף שבוע או בכל ערב באמצע השבוע. ישנם אנשים שמעדיפים את הדברים בכתב וישנם המעדיפים לנהל יומן דיגיטלי. האמת שאני קצת משניהם, אחרי שניסיתי את שניהם מצאתי שיותר נוח לי לנהל יומן דיגיטלי והורדתי את אפליקציית Google Calendar (אפשר להשתמש בכל אפליקציה דומה אחרת), מה שהכריע לטובת האפליקציה היה עניין הניידות – מן הסתם אנחנו לא מסתובבים 24/7 עם מחברת המשימות או היומן שלנו, עם הפלאפון דווקא כן, כך שמאוד נוח שכל המשימות נמצאות אצלנו בסמארטפון ואפשר להציץ בהן בכל רגע נתון אם נזכרנו במשהו שצריך להוסיף או סתם לבדוק משהו.
בכל סוף שבוע / מוצ”ש כתבו לכם את כל המשימות שלכם לשבוע הקרוב (אפשר לתכנן רחוק יותר אך כדאי בכל מוצ”ש לבדוק לקראת השבוע הקרוב שהכל עדיין עדכני ורלוונטי).
הכניסו ללו”ז הכל!!! כל דבר הכי קטן שאתם עושים, כן כן, אפילו את הטיול עם הכלב, מטלות הבית, האימון או פגישה עם חברים. כשתראו את הלו”ז שלכם מסודר מול העיניים אני מבטיחה שתרגישו תחושת הקלה ותצליחו לעמוד בקלות יותר ביעדים שהצבתם לעצמכם.
חלקו את הלו”ז לקטגוריות (למשל; על פי צבעים). לדוגמא ;עבודה, חברים ומשפחה, סידורים, ספורט וכו’.. התאימו את הקטגוריות לנושאים שרלוונטים עבורכם.
הכניסו ללו”ז גם את ההפסקות היזומות שדיברנו עליהם. אם צריך, בהתחלה שימו לעצמם תזכורות מתי מתחיל כל “אירוע” בלו”ז. ברגע שמגיעה השעה שקבעתם, עזבו הכל והקפידו לעבוד לפי הלו”ז שהגדרתם. ככה גם תלמדו להבא כמה זמן לוקח לכם כל דבר ותוכלו לשפר את חלוקת הזמנים להמשך.
אם אתם עובדים מול לקוחות, שלחו להם בתחילת השבוע את הזמנים שבהם קבעתם שאתם הולכים לעבוד על הפרויקט שלהם כדי שלא ישגעו אתכם במהלך היום כאשר אתם עסוקים בנושא אחר ויסיחו את דעתכם או יגרמו לכם לאבד את הריכוז.

5. הפסקת צהריים –
כשאנחנו לבד ועסוקים ב1,001 משימות, אחנו רוצים להספיק כמה שיותר בזמן הנתון שיש לנו.
לפעמים, כשאין מישהו לידנו (כמו למשל כשעובדים במשרד עם אנשים) אנחנו שוכחים לאכול ולשתות.
הכניסו ללו”ז שדיברנו עליו גם זמני ארוחות. הקפידו לתת לעצמכם הפסקת צהרים ארוכה (לא פחות מחצי שעה), זהו זמן מעולה להירגע ולצבור כוחות כדי לחזור לחלק השני של היום עם כוחות מחודשים.
בנוסף, שימו מולכם על שולחן העבודה בקבוק / כוס עם מים והקפידו לשתות במהלך כל היום.
כשאחנו בבית במזגן אנחנו לעיתים שוכחים לשתות. ואיזה באסה זה לסיים יום מוצלח עם כאב ראש
רק כי לא שתינו מספיק מים.

ועוד הערה קטנטנה שיכולה לעשות הבדל גדול – צאי מהפיג’מה!
קומי, תתלבשי, תתארגני כאילו את יוצאת מהבית עכשיו למשרד מלא שאנשים. תאמיני לי, ברגע שהגוף שלך ירגיש שאת בדרך ליום עבודה, המוח ישמח להצטרף אליו (:

זהו לבינתיים (:

מקווה שהטיפים יעזרו לכם כמו שעזרו לי (:

אשמח אם תכתבו לי כאן האם השתמשתם או מתכננים להשתמש בטיפים שלי וכמובן אשמח לשמוע פידבקים על השיטה (:

רוצים לקבל עדכון כשהפוסט הבא יעלה?
הירשמו לניוזלטר שלי,
מבטיחה לא להציף (;

Pin For Later

  • לימור רוב יולי 10, 2019 at 8:40 pm

    תותחית!